Uncategorized

Over Yucca – algemeenheden

Posted On mei 11, 2019 at 8:29 pm by / No Comments

Het geslacht Yucca behoort tot de familie Liliaceae en is een van de meest voorkomende kamerplanten. Het is gemakkelijk te herkennen: het blok heeft, naar het bovenste uiteinde, een bos bladeren.

Yucca bestaat uit ongeveer 40 soorten, afkomstig uit India en Amerika, en in de natuur kunnen ze grote afmetingen bereiken (ongeveer 15 m), in tegenstelling tot de grootte van maximaal 2 m, die ze onze huizen kunnen bereiken.

Yucca kan bloeien! Met name produceert het kleine bloemen, herenigd in trossen clusters. Dit proces vindt plaats in de zomer-herfst, maar zeer zelden, in appartementsplanten. De belangrijkste soorten zijn: Y. Aloifolia, Y. Elephantipes (of Guatemalensis), Y. Rostrata.

Yucca – Verzorgingstips

  • Licht en temperatuur. Yucca is een plant die direct van licht en zon houdt. In de warmere maanden is het zelfs aan te raden om in de zon te worden gezet om de bloei te bevorderen. De optimale zomertemperatuur is 25 graden en in de winter tot 10 graden. In de zomer is het heel goed om de verfspuit te gebruiken om de bladeren op te frissen, bij voorkeur ’s ochtends, voor de felle zon.

  • Het water. Tijdens de lente- en zomermaanden (april tot oktober) krijgt hij voldoende water zonder het water in de pot en de schotel onder de potten te persen. In de andere maanden zullen we de besproeiing tot het noodzakelijke minimum beperken, zodat het land niet helemaal droog is.

  • Het veranderen van de pot en het land aangegeven. De verandering van de pot vindt elk jaar plaats, in de lente, met gebruik van een goede bodem op basis van turf. De behandeling is erg belangrijk omdat Yucca snel aankomt en een kleine pot het niet kan ondersteunen. Op dezelfde manier groeien de wortels en hebben ze ruimte nodig. Als je een potmaat van 50 cm bereikt, kun je jezelf beperken tot het verwijderen van de eerste 4-5 cm grond erboven en deze veranderen met een nieuwe

  • Meststof. We gebruiken een vloeibare meststof, verdund in water, elke 30 dagen van april tot oktober. Tijdens de andere maanden stoppen we de behandeling. Voor alle groene planten, dus voor yucca, heeft het de voorkeur om een ​​meststof rijk aan stikstof te kiezen (N). Belangrijke tip! Gebruik minder kunstmest dan aangegeven op de bijsluiter!

     

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.